Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZARE. Kandic este oficial jucătorul lui BC Mureș

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.02.2013

Joi - 21.02, ora 9:25
Președintele BC Mureș, Cornel Lungu, a confirmat faptul că Damjan Kandic a semnat un contract cu BC Mureș, cu valabilitate până la încheierea sezonului 2012/13. El a precizat că jucătorul este antrenat și va avea drept de joc pentru meciul de la finele acestei săptămâni, împotriva lui CSM București, de la Arena de Baschet.

Miercuri - 20.02, ora 11:10
Cornel Lungu a precizat pentru TotalBaschetBC Mureș a făcut o solicitare cu privire la situația cărții verzi (act obligatoriu în cazul legitimării unui jucător străin sau a unui transfer internațional) pentru Damjan Kandic.

Miercuri - 20.02, ora 10:30
Potrivit site-ului oficial al clubului din Târgu-Mureș, un jucător (a cărui identitate nu este dezvăluită) se află în probe la echipa antrenată de către Srecko Sekulovic. Adică, presupusa legitimare a lui Kandic nu s-a materializat până la această oră.

Marți - 19.02
Damjan Kandic
este noua achiziție a lui BC Mureș. Baschetbalistul ex-iugoslav evoluează pe poziția 4 și a mai jucat în România la CSM București.

Sportivul muntenegrean a început sezonul competițional 201/13 alături de gruparea din capitală. Aici a bifat 12 prezențe, având medii de 7.2 puncte, 2.7 recuperări, 0.8 pase decisive, 0.5 intercepții și 1.1 posesii pierdute pentru un coeficient de 5.2 la eficiență. De notat că după ce a plecat de la CSM București, Kandic a jucat pentru Teodo Tivat, în Muntenegru.

În vârstă de 28 ani, muntenegreanul de 2.08 metri a jucat în partea a doua a stagiunii 2011/12 la Nyiregyhaza KK în primul eșalon maghiar, unde a bifat 13 prezențe cu medii de 16.5 puncte, 5.0 recuperări, 1.5 pase decisive, 1.5 intercepții și 1.8 posesii pierdute în 35.0 minute pe meci.

De-a lungul carierei, Kandic a mai jucat pentru Lovcen Cetinje (Muntenegru), Radnicki Basket (Serbia), Apoel Nicosia și AEK Larnaca (Cipru), respectiv BC Kolin (Cehia).

El este al 7-lea jucător străin din lotul lui BC Mureș. De asemenea, acesta a fost al doilea și totodată ultimul extra-transfer al ardelenilor după ce Gediminas Navickas a fost legitimat în decembrie.

Pe de altă parte rămâne de văzut când va debuta Kandic, precum și cine va fi jucătorul străin care va ieși din vederile antrenorului la meciuri sau dacă aceștia vor fi rotiți. Un lucru e cert, accidentarea lui Jucan nu poate fi suplinită fără a sacrifica și un alt jucător.

În ceea ce privește latura pur baschetbalistică, Kandic, chiar dacă joacă poziția 4, este alt profil față de Jucan. Ex-iugoslavul este atras de aruncarea de la distanță și pe faza ofensivă poate fi o soluție mai viabilă decât a joc Jucan. În schimb rămâne de văzut cum va fi el suplinit din punct de vedere defensiv.

Reamintim că Damjan Kandic a plecat de la CSM București în luna decembrie, cu două etape înaintea încheierii turului, alături de Miljan Pupovic invocând neplasa salariilor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!