Stiri

EuroChallenge - Adversari: Khimik Yuzhny

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.10.2012

Khimik Yuzhny este unul dintre adversarii pe care Gaz Metan Mediaș îi va întâlni în sezonul regulat al FIBA EuroChallenge. Reprezentanta Ucrainei este una dintre echipele cu participări constante în FIBA EuroChallenge pe parcursul ultimului deceniu.

Echipa situată în localitatea Yuzhny este antrenată de către sârbul Zoran Martic. Lotul de jucători cuprinde nouă baschetbaliști autohtoni, doi americani, un sârb, un canadian și un muntenegrean. Media de vârstă este una foarte mică pentru o echipă ce participă în cupele eurone: 23.9 ani.

De fapt, cel mai vârstnic jucător al lotului este Vernon Goodridge, de doar 28 de ani. Niciun alt component al lui Khimik nu are mai multe de 25 ani.

În schimb, media de înălțime este de 199,7 centimetri.

Unul dintre cele mai importante nume din lotul de jucători este Suad Sehovic. Posesor al dublei cetăneții muntenegreană-bosniacă, extrem de 1.96 metri a jucat pentru naționala Muntenegrului în campania de calificare la EuroBasket 2013, echipă care a fost neînvinsă în această vară.

De asemenea, Goodridge și celălalt american, Willie Deane (naturalizat bulgar, component al echipei naționale a acestei țări) se numără printre oamenii de bază ai lui Khimik.

Această echipă se află într-o situație oarecum similară cu Gaz Metan. Mai exact, ucrainienii au un număr de șapte jucători transferați în această vară. Practic toți jucătorii străini din lot au venit în pauza competițională la această formație.

Interesant este că în această vară de la Khimik a plecat pivotul american Aaron McGhee, adversar al lui Gaz Metan Mediaș în turul preliminar EuroChallenge.

Khimik a promovat în primul eșalon baschetbalistic al Ucrainei în urmă cu exact zece ani. De atunci echipa din Yuzhny participă anual în cupele europene. Are deja zece participări consecuvite în competițiile continentale intercluburi organizate de FIBA Europe. A jucat finala EuroCup Challenge în 2006, fiind sfertfinalistă în EuroChallenge doi ani mai târziu.

Pe plan intern cele mai bune rezultate datează din sezoanele 2005, 2006, 2007, 2008 și 2009 când Khimik a jucat semifinalele Superligii Ucrainei. De asemenea, a fost semifinalistă a Cupei Ucrainei în 2006, 2009 și 2012. Până în prezent nu are nicio finală jucată în competițiile interne.

Deși în general își dispută jocurile de pe teren propriu la SC Olymp (2.000 locuri) din Yuzhny, în cupele europene Khimik a disputat o importantă seri de jocuri pe teren propriu la Odessa Sport Palace (5.000 locuri), din localitatea Odessa.

Gaz Metan Mediaș va primi vizita lui Khimik Yuzhny, la Sibiu, pe 20 noiembrie (etapa a 3-a) anul curent, urmând a se deplasa în Ucraina pe 11 decembrie (ultima etapă din sezonul regulat).

Citiți și

EuroChallenge - Adversari: Krasnye Krylia Samara 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!