Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radu Țoancă: „Sportivii nu au ajuns niciodată la trei luni restanță. Uman îi înțeleg, dar e problema lor cum își gestionează banii”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.03.2018

Problemele de la secția de baschet de la SCM Timișoara continuă, iar restanțele se adună în continuare. Din bugetul orașului s-au votat 17 milioane de lei pentru SCM, iar directorul Radu Țoancă spune că problemele sunt din cauza lipsei de lichidități din conturile primăriei.

Acesta a vorbit despre problema salariilor de la secția de baschet pentru tmsport.ro. Directorul de la SCM Timișoara spune că jucătorii au salarii destul de bune pentru că își plătesc singuri chiria și utilitățile. Conform acestuia, data de salarizare este ziua de 15 din fiecare lună și urmează să se achite încă un salariu astăzi.

„Chiar acum sunt cu Ordinele de Plată în față, vom plăti un salariu. S-a votat în bugetul orașului 17 milioane de lei pentru SCM, dar problema e legată de disponibilitățile primăriei. Noi nu avem cont bancar propriu, funcționăm pe conturile primăriei. Iar dacă nu sunt bani suficienți, mi se resping Ordinele de Plată. Sunt dezavantajele și avantajele cluburilor de drept public. Sportivii nu au ajuns niciodată la trei luni restanță, sunt două luni, la care s-a ajuns pentru că din 24 de milioane de anul trecut, am beneficiat doar de 19,2. Sportivii au salarii destul de bune, negociate ținând cont de faptul că își plătesc ei chirie și utilități. Eu uman îi înțeleg, dar este problema lor cum își gestionează banii. Pentru cele două salarii restante de anul trecut am făcut arierate. Până se termină sezonul, vom fi cu banii la zi”, a declarat Radu Țoancă pentru sursa citată.

Reacția acestuia vine după ce antrenorul Tudor Costescu a răbufnit la conferința de presă de după înfrângerea cu Phoenix Galați. Acesta a vorbit despre situația tot mai grea prin care trec elevii săi.

„E greu să stai în sală și să te mai uiți în ochii lor, în condițiile în care-și plătesc singuri chiria, utilitățile, care mai au bani. Unii stau cu lumina stinsă… Tot ce se întâmplă facem din banii noștri sau ai oamenilor din secție. Simt că nu avem nici parte de respect”, a spus, printre altele, tehnicianul alb-violeților. Declarația sa o găsiți aici.

Dacă Țoancă spune că clubul a beneficiat de un buget mai mic decât cel alocat inițial pentru anul trecut, primarul orașului, Nicolae Robu, spunea altceva în luna ianuarie. Edilul declara atunci, la o emisiune de la postul public local, că Primăria a dat mai mult decât a promis inițial pentru anul trecut.

*foto: sporttim.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    praf in ochi
    Sunt povesti ce spune dl Toanca si ar trebui sa aiba grija la ce spune. Daca se autosesizeaza Curtea de Conturi va fi o problema.Jucatorii de baschet nu sunt sportivi profesionisti deci nu pot fi pusi pe statul de plata ca sa-i poata plati Primaria. E exact ce a patit Muresul si mai recent Satu Mare la feminin.

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!