Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara a recuzat un judecător de la Tribunalul Timiș în litigiul cu foștii jucători

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.11.2018

Se anunță o perioadă dificilă pentru leii bănățeni

Sport Club Municipal Timișoara pierde teren în fața foștilor jucători Derrick Low, Kyle Shiloh, Hristo Nikolov și Nenad Milosevic care au au avut câștig de cauză la Tribunalul Arbitral Baschetbalistic. Pe data de 6 iulie 2018 cei patru sportivi au înregistrat la Tribunalul Timiș o cerere de recunoaștere a hotărârii arbitrale prin care SCM Timișoara este obligată la plata a aproximativ 150.000 euro către cei patru sportivi.

Pe rolul Tribunalului Timiș s-a format dosarul cu numărul 3225/30/2018, iar prin acest litigiu cei patru sportivi au solicitat instanței recunoașterea pe teritoriul României a hotărâriilor arbitrale pronunțate de Tribunalul Arbitral Baschetbalistic cu scopul de a executa silit Sport Club Municipal Timișoara. Cu alte cuvinte, sportivii au urmat sfaturile venite din partea președintelui Radu Toanca în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în luna mai a anului curent. Toanca afirma atunci că sportivii trebuie "să vină la tribunal sau judecătoria Timiș și să încerce printr-o sentință definitivă și executorie să aplice sentința BAT. Să vină și să-i dea valoare legală în România. În momentul în care orice instanță legală din România obligă SCM-ul să-și asume retroactiv acele datorii făcute de fosta entitate, a doua zi plătim aceste datorii și nu riscăm acțiuni sportive. Este singura variantă legală ca din bani publici să se poată plăti din bani publici, printr-o hotărâre judecătorească"

Doar că conducerea grupării de pe malul Begăi încearcă să amâne cât mai mult posibil deznodământul dosarului 3225/30/2018. La primul termen din 31 iulie 2018, consilierul juridic al SCM Timișoara a depus cu o zi în urmă, pe 30.09.2018, documente la dosar, iar astfel instanța a fost nevoită să amâne cauza pentru a da posibilitate celor patru jucători să răspundă documentelor depuse în preziua judecății. La termenul din 11.09.2018, tot cu o zi în urmă, pe 10.09.2018, clubul bănățean a depus o cerere de amânare pe motivul că Silvia Țăranu, consilierul juridic al SCM Timișoara, se află în concediu de odihnă și nu poate lua parte la judecată. În cererea de amânare s-a anexat dovada concediului de odihnă aprobat pe 31.08.2018, cu mai mult de 10 zile înainte de termenul din 10.09.2018. Tocmai din acest considerent, că respectiva cerere de amânare nu a fost depusă din timp, instanța a respins-o și a decis să adreseze mai multe întrebări Federației Române de Baschet, stabilind următorul termen pe 23.10.2018. Doar că și de această dată cauza a fost amânată din motive procedurale. Coincidență sau nu, Federația Română de Baschet a transmis răspunsul la întrebările instanței în preziua termenului, pe 22.10.2018, după programul de lucru, iar astfel judecătorul a fost nevoit din nou să amâne judecata pentru data de 13.11.2018. Și de această dată cauza a fost amânată deoarece cu câteva ore înaintea ședinței de marți, programată să înceapă la ora 9 dimineața, Sport Club Municipal Timișoara, prin consilierul juridic Silvia Țăranu, a decis să recuze judecătorul litigiului acuzându-l de lipsa de imparțialitate. Ca urmare a acestei cereri, cauza a fost din nou amânată pentru data de 4 decembrie 2018, până când un alt judecător din cadrul Tribunalului Timiș va decide dacă judecătorul cauzei a fost părtinitor sau nu.

În altă ordine de idei, conform unor surse din interiorul clubului bănățean neconfirmate până în acest moment, cererea de anulare a hotărârilor arbitrale înaintată de SCM Timișoara către Tribunalului Suprem Elvețian ar fi fost respinsă săptămâna trecută. Dacă această informație se adeverește, clubul bănățean riscă ridicarea suspendării aplicării sancțiunilor prevăzute de FIBA precum interdicția la transferuri, participarea în cupele europene și o amendă de până la 150.000 de franci elvețieni. 

Mai citiți și

BC Timișoara se desparte de mai mulți jucători de bază

Ilie Trițoiu: „Cei care au de primit bani nu ne-au ajutat cu nimic. Ar trebui ca vechea administraţie să lămurească situaţia lor”

SCM Timișoara: "Clubul nostru nu a fost niciodată de acord să preia datoriile unui alt subiect de drept"

EXCLUSIV. Prezentăm contractul de colaborare dintre BC Timișoara și SCM Timișoara (document)

DOCUMENT. Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic a dat verdictul: BC SCM Timișoara e bună de plată

Cum se apără SCM Timișoara după decizia definitivă a BAT

Dragan Petricevic, despre situația de la BC SCM Timișoara: „Îmi pare rău că nu au conștientizat această problemă”

Precedent. SCM Timișoara se confruntă cu aceeași situație din 2013 a Stelei CSM București

SCM Timișoara pierde și cazul "Derrick Low" la FIBA

FIBA a demarat procedura de sancționare a SCM Timișoara pentru nerespectarea hotărârilor BAT

Sabin Gherdan: "Nu este o situație plăcută pentru noi și cred că nici pentru SCM Timișoara"

Ilie Trițoiu: „N-au pe cine să mai înscrie în campionat dacă astea-s criteriile de eligibilitate”

Radu Țoancă: „Lucrurile sunt complicate la echipa de baschet pentru sezonul 2018-2019”

Contradicții în declarațiile SCM-ului. Țoancă: "BAT-ul are dreptate, s-au găsit urme de continuitate"

SCM Timișoara trebuie să plătească la Tribunalul Federal Elvețian taxe de cel puțin 50.000 CHF

Tribunalul Federal Elvețian a respins solicitarea depusă de CS SCM Timișoara (surse)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!