Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ilie Trițoiu: "Ați scris numai prostii, nu vreau să discut de niciun contract de colaborare"

Adrian Firican

Adrian Firican
22.12.2017

Total Baschet continuă ancheta contractului de colaborare dintre SCM Timișoara și BC Timișoara, act în baza căruia Federația Română de Baschet a acceptat ca Sport Club Municipal Timișoara să rămână cu locul din Liga Națională de Baschet masculin, deținut inițial de Asociația BC Timișoara. Site-ul nostru a luat legătura cu Ilie Trițoiu pentru a-l întreba dacă consideră că acordul de colaborare dintre cele două cluburi respectă regulamentul Federației Române de Baschet. 

Mai citiți și:

SCM Timișoara: "Clubul nostru nu a fost niciodată de acord să preia datoriile unui alt subiect de drept"

Daniel Sabou, administrator judiciar: "Nu știam de existența actului adițional dintre BC Timișoara și SCM Timișoara"

Horia Păun: "Nu știu despre ce e vorba în cazul BC Timișoara și SCM Timișoara"

EXCLUSIV. Prezentăm contractul de colaborare dintre BC Timișoara și SCM Timișoara (document)

Președintele secției de baschet al Sport Club Municipal Timișoara a refuzat orice dialog pe motiv că Total Baschet nu i-ar fi luat opinia acestuia anterior publicării articolelor pe tema situației de la clubul bănățean.

Dar nu vreau să vorbesc nimic. Ați scris numai prostii, e problema dumneavoastră, chiar nu vreau să discut deloc despre subiectul ăsta. Trebuia să mă întrebați la început, nu să scrieți fără să întrebați. Nu vreau să discut absolut nimic, de nicio colaborare, sincer. Nu ne puteți pune în fața faptului împlinit și după aceea să ne cereți o părere. Ne-ați făcut varză, ne-ați terfelit pe toate subiectele. Vă rog frumos, nu vreau să discut nici despre datorii, nimic.

Ilie Trițoiu a uitat însă că site-ul nostru, prin redactorul Paul Olar, a luat opinia acestuia de fiecare dată, atât în cazul datoriilor Asociației Baschet Club Timișoara cât și în situația problematică cu Dalibor Djapa. Pe tema datoriilor, în luna septembrie a anului 2016, Trițoiu afirma că își asumă datoriile Asociației Baschet Club Timișoara, aspect de asemenea "uitat", dacă ne raportăm la actul adițional semnat din calitatea de președinte al SCM Timișoara, în luna mai 2016, unde nu se specifică expres asumarea datoriilor către foștii jucători. 

“Datoriile sunt ale vechiului club şi, din păcate, trebuie să le gestionăm noi, cei din conducerea actuală. (...) Trebuie să stingem aceste datorii, dar în acelaşi timp trebuie să găsim modalitatea legală de a face acest lucru. Adică să primim notificări şi un termen în care să rezolvăm această situaţie. Apoi vom vedea cum le vom achita. Este clar că datoriile trebuie plătite, şi mă refer aici atât la cele către jucători, cât şi la cele către furnizori. SCM Timişoara a apărut în acte în 7 noiembrie şi este greu să preia datoriile din lunile precedente înfiinţării sale. Este corect să ne asumăm aceste datorii, rămâne de văzut cum le vom plăti.

Datoriile sunt doar la cei care au făcut parte din echipa cu care trebuia să începem sezonul trecut, cei mai mulţi jucători nu au prins nici măcar prima etapă de campionat. (...) Ţin să lămurim acest aspect, cei care au de primit bani nu ne-au ajutat cu nimic. Ar trebui ca vechea administraţie să lămurească situaţia lor, ei ştiu ce contracte au fost în perioada respectivă”, afirma la vremea respectivă Ilie Trițoiu.

În altă ordine de idei, până la ora redactării prezentului material Federația Română de Baschet nu ne-a răspuns la seriile de întrebări, transmise în urmă cu două zile, referitoare la legalitatea contractului de colaborare dintre cele două cluburi. De asemenea, viceprimarul Dan Diaconu a solicitat în scris întrebările noastre pentru a putea formula un răspuns.

1 comentariu la aceasta stire:
  • zapacitu79 :

    :)
    Oare de ce folosești un pseudonim pt semnarea articolelor?

    cu 6 ani în urmă (22.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!