Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sabin Gherdan: "Nu este o situație plăcută pentru noi și cred că nici pentru SCM Timișoara"

Eduard Popa

Eduard Popa
27.03.2018

Foto: Sporttim.ro

Federația Internațională de Baschet a fost sesizată în cursul zilei de azi cu o cerere din partea sportivilor Hristo Nikolov, Kyle Shiloh, Nenad Milosevic și Derrick Low de a sancționa cluburile Sport Club Municipal Timișoara și Asociația Baschet Club Timișoara deoarece nu au respectat, până în prezent, hotărârile Tribunalului de Arbitraj Baschetbalistic.

Sportivii au solicitat forului internațional interdicția la transferuri și o amendă de minim 50.000 de franci elvețieni. Conform unei declarații acordate de mandatarul sportivilor în presa locală din Timișoara, Sabin Gherdan a afirmat că taberele nu au ajuns la o înțelegere în privința plății sumelor de bani.

În ultimele zile am purtat mai multe serii de negocieri cu conducerea clubului bănățean. Din păcate aceste discuții nu s-au finalizat cu rezultatele așteptate de către sportivi. Spun din păcate pentru că ne aflăm în fața unei situații pe care atât noi cât, cred, și clubul am încercat să o evităm deoarece nu aduce beneficii niciuneia dintre părți, însă în momentul de față nu avem alte alternative.

Conform mandatarului, consiliul de administrație al clubului cât și primarul Timișoarei a refuzat să își asume datoriile de peste 140.000 de euro.

Domnul Toanca ne-a solicitat să venim cu o propunere pentru a rezolva problema. Noi i-am solicitat dânsului ca în numele clubului să semneze un act notarial prin care să recunoască cele două hotărâri arbitrale, iar în contrapartidă noi să fim de acord ca două luni de zile să nu procedăm la executarea hotărârii ci să asteptăm găsirea unor soluții.

Domnul Toanca m-a informat, în cursul zilei de ieri, că s-a întrunit Consiliul de Administrație al clubului și s-a respins propunerea noastră. De asemenea, mi s-a spus că SCM-ul nu doreste să plătească această datorie din bani publici, că domnul primar nu este de acord, și că se va încerca plata sumelor de bani din privat.

Conform spuselor lui Gherdan, sportivii au decis să sesizeze FIBA ca urmare a refuzului SCM Timișoara de a plăti sumele de bani cât și datorită promisiunilor neonorate din urmă cu trei ani.

Având în vedere că această promisiune este practic o reiterare a promisiunilor de acum trei ani, ce s-au finalizat după cum bine știm, s-a decis în această dimineață, cu unanimitate de voturi, sesizarea FIBA și propunerea de sancționare a clubului.

Se va pune presiune pe FIBA și sperăm ca acest mecanism coercitiv să determine persoanele cu putere de decizie din cadrul clubului SCM (și al primăriei) să își asume aceste datorii și să vină cu soluții realiste de a respecta hotărârile arbitrale. În tot acest timp noi rămânem la fel de deschiși în comunicare pentru a găsi soluții optime de rezolvare a problemelor actuale.

Mai citiți și:

FIBA a demarat procedura de sancționare a SCM Timișoara pentru nerespectarea hotărârilor BAT

Precedent. SCM Timișoara se confruntă cu aceeași situație din 2013 a Stelei CSM București

SCM Timișoara pierde și cazul "Derrick Low" la FIBA

Dragan Petricevic, despre situația de la BC SCM Timișoara: „Îmi pare rău că nu au conștientizat această problemă”

SCM Timișoara, criticată de către proprii fani pe pagina oficială de facebook (Foto)

Cum se apără SCM Timișoara după decizia definitivă a BAT

DOCUMENT. Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic a dat verdictul: BC SCM Timișoara e bună de plată

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!