Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

SuperCupa României la feminin - Un subiect „uitat” de Biroul Federal

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.10.2015

Săptămâna trecută, la sediul Federației Române de Baschet a avut loc întrunirea lunară a Biroului Federal. Printre subiectele abordate s-au numărat desemnarea lui Miroslav Popov în postura de antrenor principal al naționalei de senioare a României, aprobarea regulamentului și a sancțiunilor în competiția rezervată echipelor înscrise în Liga 1 de baschet feminin precum și soluționarea mai multor memorii adresate de foști antrenori și actuali jucători de baschet.

Surprinzător sau nu, pe lista Biroului Federal nu s-a regăsit subiectul SuperCupei la nivel de baschet feminin. Discuțiile privind acest subiect au fost închise tacit de către forul românesc, cât și de cei 15 membrii ai Biroului Federal, chiar dacă competiția s-a anulat într-un mod nelegal și nestatutar.

Conform statutului Federației Române de Baschet, la articolele 179-181 (foto 1 și 2), Comisia Centrală de Competiții Legitimări Transferări (și Clasificări) nu are atribuția de a anula o competiție, această „putere” revenind Biroul Federal, entitate care nu s-a pronunțat pe această temă.

Conducerea clubului Sepsi SIC a protestat legitim la decizia CCCLT, invocând argumentele exemplificate mai sus, însă fără a avea prea mult succes. Chestionat cu privire la adresa depusă de către Sepsi SIC, secretarul general Dan Berceanu, într-o declarație acordată site-ului jurnaldedâmbovița.ro, pare că nu cunoaște regulamentele forului românesc, deși statutul FRB e neschimbat din 2002. De atunci și până în prezent Berceanu a ocupat aproape toate funcțiile de conducere din FRB, vicepreședinte, secretar general sau chiar președinte interimar.

„Să ne lase Sf. Gheorghe cu chestiile astea. Comisia de Competiţii hotărăşte. Ea validează rezultatele, ea face regulamentele. Cei nemulţumiţi de decizia unei comisii, pot face memoriu la Biroul Federal”.

„Miza pentru Sf. Gheorghe e să câştige un trofeu. Miza FRB e să salveze o echipă de la dispariţie” - afirma la acea vreme, pentru gsp.ro, președintele Horia Păun. Actualmente formația din Târgoviște evoluează fără probleme în LNBF cu șase jucătoare străine în componență și cu interdicția de a efectua transferuri ridicată de către FIBA.

Între timp subiectul s-a răcit, iar oficialii Sepsi SIC au înghițit în sec și nu au mai continuat disputa cu FRB, deși decizia CCCLT se îndreaptă mai mult spre infracțiunea de abuz în serviciu prevăzută de Codul Penal. 

Site-ul nostru a încercat să dezbată tema Super Cupei cu președintele FRB, însă Horia Păun a driblat întrebările legate de decizia CCCLT. Nu este pentru prima oară când forul românesc nu își respectă propriul statut. În urmă cu trei ani Adunarea Generală, prin care s-a decis renunțarea la regula cu un jucător român, a fost convocată nestatutar, aspect remarcat la acea vreme de site-ul nostru.

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Vander :

    Regulament, pentru ce?
    Cam așa se întâmplă în România: aplicarea regulamentulului depinde de echipa la care ar trebui aplicată... Târgoviște avea meci de pregătire la Galați, dar la supercupă nu s-a putut prezenta? Ei... cu ce echipă s-a prezentat la Galați? Domnii din Federație... voi chiar bateți joc de spectatori și fani. Vă mirați de numărul echipelor prezenți în LNBF? Fiți sinceri și dezvăluiți-ne: În afară de Târgoviște veți mai lăsa cineva să câștige titlul în următorii 10 ani? Anul trecut am văzut și în finală că ați tot practicat dubla măsură cu legitimarea lui P. Green, ajutând echipa dâmbovițeană în "interesul baschetului român". Dacă orice altă echipă în afară de Târgoviște depune memoriu imediat vă supărați pe ei... să vă lase în a vă aminti că și dumnavoastră ar trebui să respectați propriile reguli... Acest demers se numește incompetență profesională... Autosesizați-vă odată, până când nu distrugeți total baschetul feminin!

    cu 8 ani în urmă (17.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!