Stiri

FIBA EuroChallenge - Adversari: Paris Levallois

Adrian Micinic

Adrian Micinic
26.10.2012

Oldenburg - Khimik - Samara

Paris-Levallois este unul dintre adversarii lui BCM U Pitești în sezonul regulat al FIBA EuroChallenge. Reprezentanta Hexagonului pare să fie cel mai dificil oponent al deținătoarei Cupei României într-o grupă extrem de dificilă.

Clubul a luat ființă în anul 2007, prin fuziunea vechiului Racing Paris (care a avut două participări în Euroligă în anii 90), cu Levallois SCB. După fuziune clubul și-a mutat sediul al Levallois-Perret, o comună din apropierea capitalei Franței. Echipa joacă de regulă partidele de pe teren propriu la Levallois, dar dispută meciuri și în vechea sală din Paris, denumită Stade Pierre de Coubertin.

De asemenea, noul club a preluat palmaresul lui Racing Paris, care a câștigat trei titluri naționale în anii 54. Are o finală de cupă disputată în anul 2000. De-a lungul timpului clubul parizian a fost confruntat și cu probleme de natură financiară.

În primul sezon după fuziune, Paris-Levallois a retrogradat în al doilea eșalon, dar a revenit în prima ligă la capătul următorului sezon competițional.

În ultimele trei sezoane a reușit să se califice pentru playoff de două ori. În sezonul 2011/12 a obținut cea mai bună clasare din istorie, locul al 6-lea.

Racing Paris a avut o serie de participări în Cupa Korac, una în Cupa Saporta și două în Euroligă. După fuziunea cu Levallois, a bifat o participare în FIBA EuroChallenge, în sezonul 2010/11, scurtată în urma eliminării din turul preliminar al competiției. Așadar, pentru noul club, aventura din noul sezon va fi prima în cupele europene.

Antrenorul principal al lui Paris-Levallois este Christophe Denis. Lotul cuprinde un singur jucător rămas din sezonul precedent care a făcut parte din rotația obișnuită. E vorba despre americanul Jawad Williams.

Ceie mai importante nume în lotul actual sunt Sean May (ex-NBA), Andrew Albicy, Antoine Diot sau Maleye N'Doye. În echipă sunt șapte francezi, trei americani, respectiv câte un israelian, senegalez și congolez.

Media de vârstă este una fragedă, de 23.6 ani, iar cea de înălțime de 197,2 centimetri.

În prezent, Paris Levallois are două victorii și o înfrângere în LNB Pro A. Francezii vor juca împotriva lui BCM U Pitești pe 6 noiembrie (prima etapă), în România, respectiv 27 noiembrie, în Hexagon.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!