Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Târgoviște, în pericol să nu participe în LNBF după o nouă amânare a deciziei Curții de Apel

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.07.2019

CSM Târgoviște, în pericol să nu participe în LNBF după o nouă amânare a deciziei Curții de Apel

Participarea celor de la CSM Târgoviște în Liga Națională de Baschet Feminin 2019-2020 este pusă în pericol de amânarea pronunțării Curții de Apel București. În ședința de joi s-a amânat pentru luni, 15 iulie la ora 9:00, pronunțarea în procesul dintre George Dikeoulakos și CSM Târgoviște. 15 iulie este termenul limită de înscriere în campionat. Federația Română de Baschet a impus formației dâmbovițene să își rezolve problemele cu sentințele BAT până atunci pentru a participa în competițiile de senioare, iar clubul are nevoie de o decizie definitivă pentru a achita din bani publici.

Datoriiile din trecut de la CSM Târgoviște ar putea împiedica echipa să participe în următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin, dar și în reînființata Liga 1. Reamintim că Federația Română de Baschet a decis la Consiliul Director din luna mai să nu mai permită echipelor cu datorii și decizii de la BAT să participe în competițiile de seniori. CSM Târgoviște a primit termen până în 15 iulie, data limită de înscriere în Liga Națională, să își rezolve problemele cu deciziile BAT, dar după atâtea amânări a sentinței definitive pare aproape imposibil ca clubul să reușească mâine, dacă nu apare o nouă amânare.

Echipa dâmbovițeană are două interdicții, prima din aprilie 2014, de când nu mai poate să facă transferuri internaționale (cu o pauză după achitarea unei părți mici din sumă). BAT a decis că clubul trebuie să îi plătească fostului antrenor din sezonul 2012-2013, George Dikeoulakos, peste 75.000 de euro plus dobândă de 5% pe an începând din 27 februarie 2013, plus alte cheltuieli, inclusiv 28.000 de euro către avocați și agenți, ultima sumă fiind achitată între timp. Clubul trebuie să îi plătească și jucătoarei Ivanka Matic 30.000 de euro plus dobânda începând din 9 septembrie 2013. CSM-ul nu a plătit aceste datorii și a continuat cu sancțiunile la transferuri, care i-au micșorat baza de selecție, primind și amenzi.

Antrenorul grec a dat în 2017 în judecată clubul în instanțele românești pentru a primi banii conform deciziei BAT. Atunci nu a primit verdict favorabil (doar suma pentru avocați și impresari fiind recunoscută). În jurul acestui caz s-a vorbit inclusiv de un contract fals, semnătură a unui terț (dar nu s-a susținut la început în procese că era un fals), iar în presa locală au apărut și alte informații, inclusiv despre existența unor carduri care nu au ajuns la posesorii conturilor.

Revenind la Dikeoulakos, acesta a decis să dea în judecată clubul pentru întreaga sumă a contractului (a semnat pe doi ani). În luna decembrie 2018 a fost dată sentința la Tribunalul București, care obliga clubul să plătească 178.000 de euro despăgubiri, plus dobândă. Acea sentință a fost executorie, dar nu definitivă. CSM-ul a făcut apel și Curtea de Apel București a amânat pronunțarea în mai multe rânduri, inclusiv la ședința din 11 iulie. Clubul a încercat să susțină că datoria s-ar fi prescris, dar în 2017, când a fost din nou un ultimatum din partea federației după ce a trebuit să achite amenda din partea FIBA, a fost plătită suma de 10.000 de euro către antrenorul grec, de la omul de afaceri Yannakis Iannou. Acea plată a deblocat transferurile interne pentru dâmbovițence.

Atunci CSM Târgoviște a câștigat Cupa României, dar din cauza problemelor a ales să se înscrie în Liga 1 în stagiunea 2017-2018. A promovat și în sezonul 2018-2019 a participat în Liga Națională, pe care a terminat-o pe poziția a 5-a.

În acest an FIBA a fost mult mai fermă în cerința către FRB de a nu mai permite cluburilor cu datorii să participe în competiții. La Consiliul Director din luna mai și CSM Târgoviște a primit ultimatum să își rezolve problemele cu sentința BAT până la data limită de înscriere în LNBF, 15 iulie. Cum cei din club, la fel ca SCM Timișoara, consideră că nu pot plăti din bani publici aceste datorii până nu au o sentință definitivă, pare aproape imposibil ca CSM-ul să poată să achite suma în timp util dacă sentința de luni va ajuta la soluționarea cazului.

SCM Timișoara a fost într-o situație asemănătoare cu datoriile din 2015, având termen limită 15 iunie. Bănățenii au primit decizia definitivă cu câteva zile înainte de termenul limită de înscriere în campionat, au plătit o parte importantă din bani și au primit o amânare până la finalul lunii din partea federației, după care au primit acceptul să participe în campionat.

Rămâne de văzut dacă în cazul celor de la CSM Târgoviște se va dori și reuși în mai puțin de o zi deblocarea unei situații care durează de mai mulți ani sau până la urmă clubul nu va participa în competițiile de senioare în stagiunea următoare. Reamintim că în orașul dâmbovițean nu a existat o echipă în întrecerile senioarelor nici în sezonul 2010-2011, după ce în stagiunea anterioară Municipal MCM Târgoviște făcea dubla și reușea o participare foarte bună în EuroCup, unde a ajuns în sferturile de finală. În 2011 CSM Târgoviște a intrat direct în Divizia A pe care o câștiga.

*foto: csmtargoviste.ro

Citiți și:

Cristian Stan: „Nu-mi pot permite să pun cruce baschetului de performanță la Târgoviște”

SCM Timișoara și CSM Târgoviște ar putea fi excluse din Liga Națională

Cătălin Tănase: „FRB nu va mai lăsa CSM Târgoviște să participe în LN dacă nici în vara asta nu se vor rezolva problemele”

Tribunalul București: "Efectele juridice nu pot fi disociate în efecte sportive și efecte de drept civil"

CSM Târgoviște, obligată la plata a 178.000 euro plus dobânzi către George Dikeoulakos

Marius Dobă: "Când mă va chema Poliția, am să spun tot ce știu"

Dosarul Dikeoulakos versus CSM Târgoviste, aproape de soluționare

Cristian Stan: "CSM Târgoviște trebuie să fie mai incisiv cu FRB în raport de sancțiunile existente"

ULTIMĂ ORĂ. CSM Târgoviste s-a retras din Liga Națională de Baschet feminin

Acuze grave la CSM Târgoviste: "Iugulescu spune că semnătura sa de pe contractul cu Dikeoulakos a fost falsificată"

Ciprian Prisăcaru: "Indiferent de interesele unora ca această echipă să se chinuie, să dispară, vom continua în Liga Națională"

CSM Târgoviste, interzisă la transferuri si înaintea sezonului 2017/2018

CSM Târgoviște a primit dreptul de a evolua în următorul sezon al Ligii Naționale

CSM Târgoviste, în pericol de a nu participa în următoarea ediție de campionat

CSM Târgoviște, blocată din nou la transferuri

Cătălin Tănase: „Îi asigur pe suporterii târgovișteni că vom duce tradiția mai departe”

„El Clasico” din Liga Națională de Baschet Feminin, în pericol

CSM Târgoviște i-a remis lui Dikeoulakos o parte din datoria de 107.525 euro

FRB: „Începând de azi FIBA a ridicat sancțiunea dictată împotriva CSM Târgoviște”

Marius Dobă: „Vă asigur că vom avea toate cele zece sportive rezolvate”

FIBA: ”FRB nu a procedat în spiritul reglementărilor FIBA când a acceptat legitimarea sportivei Porchia Green”

CSM Târgovişte, interzisă de FIBA în a mai legitima jucătoare

Dikeoulakos: ”Este evident că înțelegem diferit cooperarea și comunicarea!”

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    Calm down!
    N-o va lăsa tăticu', pe lumina ochilor lui, somera. Dacă nu va plăti, se va găsi o chichița la chichițele de la legile de ici șa, de la tarisoara. Cu putina înțelegere, lucrurile pot făcute original, românește

    cu 4 ani în urmă (15.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!